Sharon DeZinhoeve.jpg

Over Sharon

 
Sharon De Zinhoeve.jpg

Over Sharon Vandousselaere-zaakvoerder

Master Bedrijfspsychologie & Manama Bedrijfseconomie

NL/EN

  • Ruim 10 jaar ervaring in bedrijfsresearch, welzijnstraining en -coaching bij o.a. BMW Group Belux, Televic, Unilever, Antwerp Management School en Universiteit Gent.

  • Senior researcher & trainer inzake de balans tussen prestatie en welzijn bewaken tijdens organisatie- & individuele ontwikkeling.

  • Ruime ervaring met stress-, burn-out en carrièrecoaching en als docente in body-mind stressreductietechnieken yoga en mindfulness

  • Auteur van 2 boeken over stressreductie, persoonlijk leiderschap en personal energy management.

  • Ontwikkelde SVD scan© “Welzijn en productiviteit”

  • Had een VDAB-erkend loopbaancentrum Inner Glow waarin ze onderneemsters begeleidde naar meer work-life balance

Sharon De Zinhoeve.jpg

Lees Sharons nieuwe boek over Personal Energy Management

"Persoonlijk leiderschap: Meer productiviteit in zes stappen met personal energy management"

-door Sharon Vandousselaere

Recente gezondheids- en economische uitdagingen zetten organisaties en mensen wereldwijd onder druk. Versterk met de wetenschappelijk onderbouwde inzichten en de tips en oefeningen uit dit boek je werkveerkracht en welzijn en verhoog de motivatie en productiviteit van jezelf en je medewerkers.

Boek.jpg

"Een zeer onderhoudend en praktisch boek dat je leven zal veranderen en verbeteren."

- Erwin Vandousselaere, CEO Summa, 11e beste Belgische maakbedrijf in de MT top 100 2019

"Indien ik dit boek eerder toegepast had, zou ik mijn managementjob waarschijnlijk niet opgegeven hebben. Een "must have" voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen."-

Tatjana Vandenhouweele, voormalig IT-manager bij Daikin Europe N.V.

"Dit boek geeft op een glasheldere manier inzichten in de meest recente gegevens over het brein en communicatie. Een echte aanrader"

-Dr. Luc Swinnen, Stress Management Consultancy

"Dit boek leest vlot, biedt een juiste mix van theorie en praktijk, stimuleert, is technisch heel bevattelijk en bruikbaar vertaald. Kortom: het boeit! Heel knap"

- Franky Van Hamme, Stress- en burn-out coach, voormalig Vice President Marketing and Innovation Alpro

"Diepe zingeving is een ontembare kracht. En die kracht is in ieder mens aanwezig. Dit boek helpt je om jouw kracht te vinden."

"Pas de 21e-eeuwse tools uit dit boek toe en ervaar hoe je bedrijf, je werknemers en ook jijzelf op elk vlak makkelijk en duurzaam kunnen groeien en bloeien."

- Ann Baecke, auteur "Leider zonder masker"

-Ria Verplancke, mental coach, voormalig CEO van merken- en octrooibureau Bureau Verplancke

"Dit boek begint waar de meeste theorieën ophouden, nl. bij de vraag HOE. In theorie is het allemaal zo gemakkelijk gezegd, maar doe het maar eens!'

- Judith Van Felius, hoofddocent & Course Director International HRM, Saxion University of Applied Sciences

 

"Ik heb Sharon voor het eerst ontmoet toen we binnen het Welzijnsproject van Unilever yoga uitgerold hebben. Vanaf het eerste moment verliepen de contacten heel makkelijk en wist Sharon onmiddellijk welke verwachtingen we hadden voor onze medewerkers. Sharon heeft yoga op een makkelijke en vlotte manier aangebracht, waardoor elke collega zich comfortabel voelde tijdens de lessen. Ook de ontspanningsoefeningen achteraf werden erg gewaardeerd. Verder waren we in het bijzonder "gecharmeerd" door Sharons sprankelende persoonlijkheid en bereikbaarheid. Ook was ze heel flexibel en kon ze onze vragen makkelijk inlossen. Wij hebben dankzij Sharon oprecht genoten en op deze manier een waardevolle bijdrage geleverd aan het welzijn van onze medewerkers."

—  Cindy Mattheus, HR Officer Unilever

 

Referenties

BMW-1.jpg
unilever.jpg
image.jpeg
image.jpeg
110_l.jpg
Logo_VBParts_Hydrauliek_CMYK_indumation.
1551350602273.jpeg
summa.jpeg
2016-persyn.jpg
download.jpeg
download.png
6e0Z7MD.jpg
smts.jpg
5234613B-827E-441A-BE4E-E0501B4BC839_4_5
middlegate.jpg
D29CB25D-1728-4380-9817-45FEBBE4EF10_4_5
logo_klein_79cb49af-08f0-47b1-9abb-a16fa
13FF70F3-9E23-47BE-A036-0CE639C3278E.png

Meer info over Sharon's achtergrond

Met haar boeken, onderzoek en activiteiten wil Sharon mensen en organisaties helpen naar meer balans tussen welzijn en prestatiegerichtheid.

Sharon richtte in 2014 de Zinhoeve op als een trainingslocatie voor activiteiten rond welzijn en stressreductie (op het werk). Op vandaag biedt Sharon vanuit de Zinhoeve research, consulting, training & coaching aan om leiders en organisaties te helpen groeien naar duurzaam welzijn. Daarnaast schrijft ze boeken en artikels vanuit een passie om wetenschappelijke inzichten op een bruikbare manier te delen met professionals.

Sharon heeft ervaring met éénmanszaken, kleine en middelgrote ondernemingen en multinationals, waaronder:

BMW Group Belux, BLCC, AMS, UGent, Summa NV, Televic, Unilever, AB-Consult, Confituurbedrijf Jam Jam, moto's Hautekiet, Peugeot Zedelgem, Beeldburo, Rose De Leyn, Atlas Copco, Packo NV, Machteld, ...​​

Als bedrijfspsychologe & -economiste hecht ze belang aan de waardecreatie voor zowel organisatie als individu. In haar gezondheidsbevorderende initiatieven en scans staan daardoor zowel verhoogd persoonlijk welzijn als arbeidsproductiviteit en daling van absenteïsmekosten centraal.  In het verleden had Sharon een VDAB-erkend loopbaancentrum Inner Glow waarin ze onderneemsters begeleidde naar meer work-life balance, begeleidde ze zelfstandigen, managers en zaakvoerders bij burn-out en werkstress, en gaf ze zowel in-company als onafhankelijk trainingen en workshops in stress en burn-out detectie, stressreductie met mindfulness en yoga, carrièrebegeleiding en talentmanagement. Bekijk hier Sharon haar LinkedIn profiel.

Sharon startte haar loopbaan met onderzoek naar persoonlijke en organisationele groei tijdens haar 1/2e PhD in Management & Marketing (waarvan ze enkel de eerste helft afwerkte). In de aanloop daarvan won ze de "Beste Marketingthesis van België". Tijdens deze onderzoeksperiode werd ze geïnviteerd voor een "visiting scholar" positie aan het prestigieuze W.P. Carey School of `Business in Arizona, V.S., was ze Research partner bij BMW Group  en schreef ze als co-auteur een Amerikaans management boekhoofdstuk over Customer Experience Management.

Doorheen de afgelopen 10 jaar specialiseerde Sharon zich in enerzijds research en anderzijds stressreductie en persoonlijk leiderschap. Ze behaalde ondermeer diploma's als lic. Psychologie, Master bedrijfseconomie, rondde haar PhD research study program af (kwantitatieve onderzoektools), en volgde professionele opleidingen tot gespreksleider focusgroepen & interviewtechnieken (kwalitatieve onderzoektools), stress- en burn-out coach, loopbaanprofessional (beide bij HRD Academy), en volgde langdurige internationale professionele opleidingen bij toonaangevende experts in de evidence-based stressreductie technieken therapeutic hatha yoga , restorative yoga en mindfulness.