Sharon Vandousselaere, Lic. Bedrijfspsyc

Over Sharon

 

Sharon Vandousselaere - zaakvoerder

Met haar boeken, onderzoek en activiteiten wil Sharon doorbraken realiseren bij leiders, meer verbinding creëren op de werkplek en bijdragen aan gezonde ondernemingen.

Sharon richtte in 2014 de Zinhoeve op als een trainingslocatie voor activiteiten rond welzijn en stressreductie (op het werk). Op vandaag biedt Sharon vanuit de Zinhoeve research, consulting, training & coaching aan om leiders en organisaties te helpen groeien naar duurzaam welzijn. Daarnaast schrijft ze boeken en artikels vanuit een passie om wetenschappelijke inzichten op een bruikbare manier te delen met professionals.

Sharon heeft ervaring met éénmanszaken, kleine en middelgrote ondernemingen en multinationals, waaronder:

BMW Group Belux, BLCC, AMS, UGent, Summa NV, Televic, Unilever, AB-Consult, Confituurbedrijf Jam Jam, moto's Hautekiet, Peugeot Zedelgem, Beeldburo, Rose De Leyn, Atlas Copco, Packo NV, Machteld, ...​​

Als bedrijfspsychologe & -economiste hecht ze belang aan de waardecreatie voor zowel organisatie als individu. In haar gezondheidsbevorderende initiatieven en scans staan daardoor zowel verhoogd persoonlijk welzijn als arbeidsproductiviteit en daling van absenteïsmekosten centraal.  In het verleden had Sharon een VDAB-erkend loopbaancentrum Inner Glow waarin ze onderneemsters begeleidde naar meer work-life balance, begeleidde ze zelfstandigen, managers en zaakvoerders bij burn-out en werkstress, en gaf ze zowel in-company als onafhankelijk trainingen en workshops in stress en burn-out detectie, stressreductie met mindfulness en yoga, carrièrebegeleiding en talentmanagement. Bekijk hier Sharon haar LinkedIn profiel.

Sharon startte haar loopbaan met onderzoek naar persoonlijke en organisationele groei tijdens haar 1/2e PhD in Management & Marketing (waarvan ze enkel de eerste helft afwerkte). In de aanloop daarvan won ze de "Beste Marketingthesis van België". Tijdens deze onderzoeksperiode werd ze geïnviteerd voor een "visiting scholar" positie aan het prestigieuze W.P. Carey School of `Business in Arizona, V.S., was ze Research partner bij BMW Group  en schreef ze als co-auteur een Amerikaans management boekhoofdstuk over Customer Experience Management.

Doorheen de afgelopen 10 jaar specialiseerde Sharon zich in enerzijds research en anderzijds stressreductie en persoonlijk leiderschap. Ze behaalde ondermeer diploma's als lic. Psychologie, Master bedrijfseconomie, rondde haar PhD research study program af (kwantitatieve onderzoektools), en volgde professionele opleidingen tot gespreksleider focusgroepen & interviewtechnieken (kwalitatieve onderzoektools), stress- en burn-out coach, loopbaanprofessional (beide bij HRD Academy), en volgde langdurige internationale professionele opleidingen bij toonaangevende experts in de evidence-based stressreductie technieken therapeutic hatha yoga , restorative yoga en mindfulness.

 
 

"Ik heb Sharon voor het eerst ontmoet toen we binnen het Welzijnsproject van Unilever yoga uitgerold hebben. Vanaf het eerste moment verliepen de contacten heel makkelijk en wist Sharon onmiddellijk welke verwachtingen we hadden voor onze medewerkers. Sharon heeft yoga op een makkelijke en vlotte manier aangebracht, waardoor elke collega zich comfortabel voelde tijdens de lessen. Ook de ontspanningsoefeningen achteraf werden erg gewaardeerd. Verder waren we in het bijzonder "gecharmeerd" door Sharons sprankelende persoonlijkheid en bereikbaarheid. Ook was ze heel flexibel en kon ze onze vragen makkelijk inlossen. Wij hebben dankzij Sharon oprecht genoten en op deze manier een waardevolle bijdrage geleverd aan het welzijn van onze medewerkers."

—  Cindy Mattheus, HR Officer Unilever

 

©2020 by De Zinhoeve. Privacy